Transportul de-a lungul căilor navigabile este destul de limitat în Italia, astfel că aici nu au apărut operatori comparabili cu cei din Europa centrală și de vest. Așadar, anunțul Gruber Logistics, din Tirolul de Sud, vrea să dezvolte acest segment, începând din Germania, este firesc. Iar oportunitatea de a crește pe fluvial a venit odată cu achiziția Universal Transport în 2022, companie germană specializată pe transport agabaritic care folosește navigația interioară acolo unde este posibil.

„Căile navigabile interioare emit aproximativ un sfert din emisiile transportului rutier pe tona-kilometru transportată”, spune Holger Dechant, membru al consiliului de administrație al Gruber Logistics și CEO al Universal Transport. „Din ce în ce mai mulți clienți aleg acest mod pe segmentul de transport excepțional atât din motive de mediu, cât și din motive de stabilitate”.

Gruber Logistics a efectuat deja primele transporturi pe axa fluvială Rin-Main-Dunăre, din capitala Slovaciei, Bratislava, până la Marea Nordului și pentru unele livrări în Belgia. În Germania, compania colaborează cu unele organisme pentru promovarea unui plan național de transport fluvial. În acest sens, directorul general al Portului Nürnberg și președintele Asociației Federale a Porturilor Publice Interioare (BÖB), Joachim Zimmermann, promovează realizarea unui plan general de modernizare a ecluzelor și boxelor de semnalizare și de dragare a Rinului Mijlociu.

Gruber își declară interesul pentru dezvoltarea transportului pe căi navigabile și în Italia, afirmând că „perspectiva transportului de mărfuri excepționale a fost până acum în mare măsură subestimată și ar putea garanta în viitor un mai mare transfer modal al mărfurilor (de la rutier pe navă)”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut