Gigantul auto american Ford a declarat că va reduce 3.800 de locuri de muncă în Europa în următorii trei ani, ca parte a eficientizării costurilor de producție, deoarece se confruntă cu provocări economice și concurența crescândă pe mașinile electrice. Reducerile vor viza în special Germania (2.300) şi Regatul Unit (1.300).

În următorii câțiva ani, Ford Motor Co. va concedia 3.800 de angajați din Europa pentru a reduce costurile de producție. Reprezentanții companiei au remarcat că transformarea afacerii este necesară din cauza condițiilor de piață în schimbare rapidă și a creșterii numărului de concurenți în industria vehiculelor electrice. „Ford face următorii pași pentru a-și transforma afacerea. Planurile includ eliminarea a aproximativ 3.800 de locuri de muncă, ceea ce va crea un mediu mai economic și mai competitiv în structura costurilor pentru Ford în Europa.” Ford se va consulta acum cu partenerii săi sociali din Europa cu intenția de a aplica programe de concedieri voluntare. Producătorul a mai spus că, până în 2025, compania va reduce 2.800 de locuri de muncă din divizia de inginerie, din cauza trecerii la sistemele de propulsie complet electrice și simplificării mașinii. O reducere cu circa 1.000 de angajați se va face şi în diviziile administrativă, de marketing, vânzări și distribuție. Va renunţa la 2.300 de angajați în Germania, la 1.300 în Marea Britanie şi 200 în alte țări europene.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut