Marţi, 28 februarie, polițiştii olandezi au desfășurat o vânătoare masivă de șoferi care foloseau la volan telefonul mobil. Ofițerii au încercat să-i surprindă în două moduri diferite, dintr-un autocar etajat şi cu MONOCam, iar deținătorul recordului negativ a fost un șofer de camion surprins de două ori în doar o oră şi amendat cu 778 de euro în total.

Prima formă de control, potrivit 40ton.net, a fost utilizarea unui autocar turistic etajat pe autostrăzi, în jurul orașelor Hertogenbosch și Eindhoven. Vehiculul închiriat era condus de polițiști, așezați mai sus decât șoferii de camion, dar protejaţi de geamuri fumurii. Prin urmare, de la bordul autocarului au fost observaţi cei care foloseau telefoanele în timp ce conduceau. Informațiile despre ei au fost transmise echipajelor mașinilor de poliție nemarcate, care au oprit vehiculele și au aplicat amenzi.

A două formă de control, folosită în aceeași zi pe autostrăzile A4 și A58, au fost dispozitivele MONOcam – o dezvoltare avansată olandeză a camerelor pentru viteză, capabile să privească în interiorul mașinilor și să recunoască automat șoferii care folosesc telefoanele. Fiecare astfel de caz este fotografiat și introdus în baza de date a poliției pentru a fi verificat. Pe această bază se emit eventuale amenzi, trimise apoi șoferilor prin poștă.

Patrula din autocarul turistic a aplicat 58 de amenzi. MONOcam a adăugat alte 57 de penalizări în valoare de 380 EUR plus 9 EUR costuri administrative, fiecare. Deținătorul recordului a fost un şofer amendat cu un total de 778 de euro, care, în numai o oră, a fost surprins de două ori ținând un telefon în mână la volan.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut