Retailerul italian Conad testează un nou palet fabricat de Cpr System și Lucart, folosind ca materie primă granule pe bază de polietilenă și aluminiu, obținute din ambalaje uzate precum Tetra Pak. În fabrica Newpal din Gallo se vor putea produce 250.000 de unităţi pe an.

Ambalajul din carton laminat, de tip Tetra Pak, devine materia primă pentru producerea unei noi generații de paleți, pe care Conad o testează deja în logistică în cadrul proiectului Noè, dezvoltat de Cpr System și Lucart. Acesta se produce folosind un amestec de granule pe baza de polietilenă şi aluminiu (Al.Pe), obţinut din reciclarea polilaminatelor din cutiile de băuturi tip Tetra Pak, odată ce fracţiunea de celuloză a fost eliminată. Nu numai materia primă este inovatoare, ci şi designul: paletul are o suprafață complet netedă și margini mici care ajută la reținerea încărcăturii și poate fi urmărit datorită unei etichete inteligente RFID, cod de bare EAN128 și matrice de date.

Paletul Noè este produs în uzina Newpal din Gallo, în provincia Ferrara, care are o capacitate de 250.000 de unități pe an, scrie Trasporto Europa. Potrivit președintelui Newpal, Lauro Guidi, paletul rezistă cinci ani cu cinci rotații pe an. Față de paleţii tradiționali, acesta economisește 600 kg de lemn pe an. Când va fi pe deplin operațional, va duce la o economie de 60.000 de tone de lemn în fiecare an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut