Air Products, Schenk Tanktransport și TNO Traffic & Transport și-au unit forțele pentru a instala prima stație de alimentare cu hidrogen verde în zona portului Rotterdam. Punerea în funcțiune a acesteia este planificată pentru 2023. Proiectul, care se concentrează pe hidrogenul pentru transportul rutier greu, este subvenționat de guvernul olandez în cadrul programului DKTI (Demonstration Program for Climate Technologies and Innovations in Transport).

Acest proiect este realizat în cooperare cu portul Rotterdam pentru a crea cea mai mare stație de realimentare cu hidrogen din Olanda. Staţia, amplasată în zona portului Botlek, va alimenta în principal trei camioane Air Products și vehiculele Schenk Tanktransport, pentru operațiunile sale logistice zilnice, dar stația va fi deschisă şi altor clienți.

TNO va monitoriza întregul proiect și va folosi informațiile obținute pentru dezvoltarea și folosirea ulterioară a hidrogenului în transportul rutier greu.

Viitoarea stație face parte, de asemenea, din proiectul HyTrucks, care își propune să implementeze hidrogenul în transportul rutier până în 2025 pentru o flotă de 1.000 de camioane în regiunea dintre Rotterdam, Anvers și Renania de Nord-Westfalia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare