O delegație de oameni de afaceri și reprezentanți ai Camerelor germane de comerț și industrie din Osnabrück și Ostfriesland-Papenburg au vizitat săptămâna trecută județele Sibiu și Timișoara pentru a cunoaște îndeaproape piața din România și în special locurile cu potențial de producție, disponibilitatea forței de muncă și capacitatea oamenilor de inovare. Vizita a fost organizată de AHK România în colaborare cu cele două camere de comerț din Germania.

Membrii delegației au vizitat Liceul Tehnologic „Independența” din Sibiu, care oferă învățământ in sistem dual și are parteneriate cu cele mai mari firme germane din județ. Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a fost de asemenea pe lista obiectivelor de învățământ vizitate. Aici, în fiecare an, termină studiile un număr impresionant de vorbitori nativi de limba germană.

Tot la Sibiu, membrii delegației au avut întâlniri cu reprezentanții companiilor Harting și Rehau, care au adus în discuție perspective valoroase despre Sibiu și experiențele lor în România.

Timișoara este un oraș unde reprezentanții firmelor germane au considerat că există potențial pentru parteneriate și relocare a producției (nearshoring). Orașul este totodată unul important hub de start-up-uri si idei inovatoare, alături de București și Cluj. Membrii delegației au vizitat Primăria, platforma Cowork Timișoara, firmele germane Helbako (furnizor de soluții electronice și electrice pentru industria auto) și Dräxlmaier (care asamblează baterii pentru vehicule electrice si hibride), precum și producătorul local de corpuri de iluminat Elba Lighting.

Pe lângă aceste vizite și întâlniri, care au fost de mare interes pentru companiile germane, scopul delegației au fost explorarea și consolidarea colaborării între România și Germania.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut