În criza aprovizionării cu combustibil provocată în Marea Britanie de lipsa șoferilor, apar cele mai ciudate propuneri. Astfel, publicaţia britanică The Guardian, scria în 3 octombrie că albanezii care locuiesc în Marea Britanie ar fi dispuși să conducă gratuit camioane. Ambasadorul Albaniei la Londra, Qirjako Qirko, a declarat ziarului că ar putea fi disponibili 5.000 de șoferi, din aproximativ 150.000 de albanezi care locuiesc pe insulă.

Cu toate acestea, ambasadorul nu clarifică ce licențe și certificate au acești voluntari. Motivul generozității lor ar fi recunoștința față de intervenția militară NATO în Kosovo în 1999, care a favorizat componenta albaneză a țării balcanice. Cu toate acestea, Marea Britanie nu pare să răspundă la această generozitate, întrucât în 2017 Ministerul de Interne a declarat că au fost arestați de două ori mai mulți albanezi dintre imigranții ilegali decât alte naționalități. De asemenea, anul acesta ministrul britanic de interne, Priti Patel, a semnat o ordonanță pentru expulzarea albanezilor cu statut ilegal de pe insulă.

Între timp, criza combustibilului persistă în unele zone ale Marii Britanii și se estimează că ar putea continua cel puțin o săptămână, în ciuda utilizării șoferilor armatei pe cisterne. Potrivit Petrol Retailers Association, una din cinci stații de benzină nu mai are combustibil în Londra și sud-estul Angliei. Au sosit și primele cereri de viză temporară pentru imigrația șoferilor, valabilă până în martie 2022 din Africa și Asia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare