Producătorul de bere Carlsberg negociază cu concurentul său AB Inbev vânzarea fabricii de bere Baltika, din Rusia, relatează publicaţia rusă de afaceri Kommersant. Dacă preluarea va avea loc, aceasta va avea nevoie de aprobarea autorităților locale de concurență din Rusia.

Informația nu a fost, însă, comentată de niciuna dintre cele două părți. Reamintim că la finalul lui martie Carlsberg a anunțat închiderea activităților din Rusia.

AB Inbev, cel mai mare concurent Calsberg din Rusia, deține mărcile Budweiser și Stella Artois, dar produce și beri rusești precum Klinskoe și Sibirskaya Korona. Compania a încheiat un parteneriat cu Anadolu Efes și, împreună, reprezintă 30% din piața de bere din Rusia.

Potrivit Carlsberg, ar putea dura până la un an cedarea afacerii din Rusia. Informația a fost făcută publică în contextul unei actualizări a previziunilor grupului pentru 2022, suspendate atunci când a anunțat planul de ieșire din Rusia. Anterior, Carlsberg se aștepta la o creștere a operațiunilor între 0 și 7%, comparativ cu anul trecut.

Noile așteptări ale companiei scoate Ucraina și Rusia din ecuație, iar pentru resul afacerii, previziunile companiei sunt pentru o evoluție similară celei de dinainte de invazia rusă, respectiv de la o scădere a veniturilor de 1%, până la o creștere de 7%.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare