Datorită scăderii accentuate a numărului de infecții cu coronavirus din Republica Cehă, guvernul german a clasificat duminică, 2 mai, țara vecină ca zonă cu risc normal. Aceasta nouă încadrare elimină obligația generală de a prezenta rezultatul negativ al unui test la Covid-19 la intrarea în Bavaria sau Saxonia.
Acest lucru este de mare importanță în zona de frontieră, în special pentru navetiștii cehi care lucrează în Bavaria şi care erau nevoiţi să prezinte un astfel de test la fiecare două zile. Oamenii care vizitează rude sau parteneri în Germania și stau mai puțin de trei zile sunt acum, de asemenea, scutiți. De asemenea, nu există cerințe de testare pentru șoferii de camioane. În plus, angajații din expediţii nu mai trebuie să folosească așa-numita „înregistrare digitală la intrăre”.
La sfârșitul lui ianuarie, Republica Cehă a fost una dintre primele 20 de țări clasificate ca zone cu incidență ridicată, cu peste 200 de infecții noi la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână. Până de curând, țara era unul dintre punctele fierbinți din Europa privind coronavirusul. Însă controalele staționare la frontieră s-au încheiat în urmă cu două săptămâni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare