Compania de transport maritim Tailwind Shipping Lines – creată de retailerul german Lidl pentru a-și transporta mărfurile din Asia în Europa – va lansa din martie 2023 o rută directă din Bangladesh în Spania (Barcelona) și Olanda (Moerdijk). Această rută a fost activată mai ales pentru transportul produselor textile.

Așa cum este cazul în situaţii similare de transport de containere din Asia, efectuat direct de producători sau comercianți, acesta se va baza și pe nave mici port-containere, închiriate. Tailwind Shipping Lines va folosi navele Faith de 917 TEU, Panda 02 de 803 TEU și Solong de 803 TEU. Absența opririlor intermediare sau a transbordărilor va face transportul rapid și punctual, oferind un timp de călătorie de douăzeci de zile până la Barcelona.

Aceasta este a doua rută directă de containere între Asia și Europa, după cea lansată în 2022 din porturile chineze Taicang, Ningbo și Shenzhen până la cele europene Koper, Barcelona și Rotterdam, cu nave port-containere mai mari, cu capacități cuprinse între 4.000 și 5.500 TEU.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare