Un camion care transporta animale vii a fost oprit pentru control de poliţia rutieră din Renania de Nord-Westfalia. În semiremorcă s-au constatat câteva detalii care încălcau reglementările sanitare, dar, mult mai grav, s-a stabilit că șoferul circulase fără card în 21 din ultimele 28 de zile. Rezultatul: 380 de euro amendă pentru el și mult mai mult pentru firma angajatoare.

În Germania, în oraşul Ascheberg, nu prea departe de Münster, poliția rutieră a oprit pentru control un camion care transporta animale vii. O anvelopă le-a atras în principal atenţia agenților care, chiar și doar vizual, părea a fi într-o stare avansată de deteriorare. La verificări mai atente, s-a constatat şi că semiremorca nu era dotată cu așternut adecvat și cu sisteme de colectare a dejecţiilor de la animale, care, în consecință, ajungeau pe şosea.

Aspectul cel mai grav s-a constatat însă imediat după aceea, potrivit Uomini e Trasporti: șoferul conducea fără card în tahograf, şi nu numai în ziua respectivă, ci în 21 de zile din ultimele 28 controlate. Încălcarea gravă a fost pedepsită în mod distinct: şoferul a primit o amendă de 380 de euro, iar firma angajatoare una de 21.000 de euro. Acum, compania mai are la îndemână doar posibilitatea de a înainta recurs.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare