Șoferul unui camion lituanian a fost oprit de agenţii Inspectoratului de Transport Rutier din Lubuskie pe DN24, lângă Skwierzyna, Polonia, pentru verificări de rutină. În urma controlului, s-a constatat că şoferul cisternei, un cetățean filipinez, conducea pe o rută internațională cu un card tahograf expirat în urmă cu trei săptămâni. Deşi nu era posibilă conectarea la tahograf, acesta a continuat să lucreze în tot acest timp neînregistrându-și activitățile.

Miercuri, 1 martie 2023, pe drumul național nr. 24, un agent al Inspecției Transporturilor Rutiere din Gorzów Wielkopolski a oprit un camion lituanian condus de un cetățean din Filipine. În timpul controlului, inspectorul a constatat că în tahograf nu era niciun card de conducător auto, ci acesta era în buzunarul şoferului. Şi asta pentru că expirase pe 6 februarie, moment din care șoferul a condus fără să-și înregistreze activitatea, potrivit 40ton.net.

Pentru această abatere, inspectorul a suspendat permisul de conducere pentru trei luni. În plus, au fost inițiate proceduri administrative pentru aplicarea unei amenzi întreprinzătorului și persoanei care gestionează transportul în întreprindere. Ca parte a unei procuri speciale, șoferul ar fi putut să poată conduce în continuare condiționat timp de 72 de ore, ceea ce, teoretic, i-ar fi asigurat mersul la bază. În acest caz însă, călătoria ulterioară a dus doar la o parcare păzită din Polonia, unde camionul a fost plasat până când antreprenorul lituanian depune un avans în contul amenzii de 12.000 de zloţi (2.550 de euro) pentru neînregistrarea timpului de lucru.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare