Din aprilie 2021, Dachser a optat în Germania exclusiv pentru înlocuirea flotei de semiremorci cu megatrailere. Astfel, până în 2027 vor fi achiziționate în total aproximativ 680 de megatrailere ce vor înlocui întreaga flotă din Germania a companiei, iar în următorii ani va începe înlocuirea flotelor și în celelalte 24 de filiale din statele europene.

Megatrailerele, deşi au aceleași dimensiuni exterioare ca semiremorcile standard, au avantajul unui spațiu de încărcare mai generos, ceea ce duce și la un consum mai redus de combustibil pe distanțe lungi. Deşi înălțimea totală a acestor modele rămâne sub maximul de patru metri permis în Germania, înălțimea interioară este cu 20 cm mai mare decât la cele standard, deoarece suprafața de încărcare este cu doar 100 cm deasupra solului, ceea ce duce la o capacitate de încărcare cu 8 m3 mai mare. În cazul încărcării pe două etaje, megatrailerele oferă spațiu pentru 67 de europaleți, apropiindu-se de capacitatea unei semiremorci cu două corpuri de schimb. Totuși, deoarece oferă un spațiu suplimentar de cinci paleți, rămâne opțiunea preferată acum de Dachser. „Factorul limitativ în activitatea de grupaj nu este, de obicei, greutatea totală maximă permisă de 40 t, ci volumul de încărcare disponibil”, explică Christian Schütz, șeful departamentului Tehnică/Achiziții tehnice al Dachser. „Mai mult spațiu de încărcare înseamnă o mai bună utilizare a capacității de transport; iar în cazul megatrailerelor aceasta poate ajunge la 18%, ceea ce este benefic și pentru amprenta noastră de carbon deoarece scade numărul de călătorii.”

Dachser a introdus cutiile mobile încă de acum 50 de ani și rămâne un reper în ceea ce privește eficiența spațiului de încărcare. „Vrem să fim primul furnizor logistic important de transport în regim de grupaj din Europa care folosește megatrailere în loc de semiremorci standard”, spune Alexander Tonn, COO Road Logistics la Dachser. „Megatrailerele sunt mai scumpe, dar compensează prin durata de viață și rentabilitatea crescute.”

Dachser își concentrează inițiativele de protecție a climei pe patru domenii cheie de acțiune: eficiența proceselor, eficiența energetică, cercetarea și dezvoltarea și angajamentul social (probleme sociale care depășesc interesele directe ale companiei).

Companie de familie, Dachser, cu sediul central în Kempten, Germania, oferă servicii de logistică, transport, depozitare și servicii personalizate prin Dachser Air & Sea Logistics și Dachser Road Logistics, ultima fiind împărțită în două divizii: Dachser European Logistics și Dachser Food Logistics. Cu aproximativ 30.800 angajați în 387 de locații din întreaga lume, compania a generat vânzări nete consolidate de aproximativ 5,6 miliarde de euro în 2020. Furnizorul de servicii logistice are un total de 78,6 milioane de transporturi, cu o greutate de 39,8 milioane de tone.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare