DAF Trucks produce noile DAF XD și XF Electric în noua fabrică de asamblare Electric Truck Assembly. Realizarea acestei fabrici de camioane electrice a fost finalizată la Eindhoven într-un an și jumătate. Primele camioane DAF XD și XF Electric vor părăsi unitatea în această primăvară. DAF se așteaptă ca producția să crească la câteva mii de vehicule pe an în următorii câțiva ani, în conformitate cu cererea tot mai mare de camioane complet electrice.

Noua fabrică are două linii de asamblare. Pachetele de baterii sunt produse pe o linie de asamblare separată, iar toate componentele de înaltă tensiune, inclusiv bateriile și transmisia, sunt montate pe șasiu pe linia principală de asamblare. Apoi se efectuează verificări amănunțite pentru a se asigura că vehiculul este în stare perfectă de funcționare.

Modelele XD și XF Electric sunt dezvoltate având în vedere fiecare client individual – servomotoarele electrice PACCAR sunt modulare. Pe lângă faptul că au două motoare PACCAR EX (cu șase evaluări de performanță diferite), pachetele de baterii pot fi instalate și în diferite poziții pe șasiu, în funcție de cerințele clientului. Acest lucru garantează flexibilitate maximă.

Grupurile motopropulsoare complet electrice de la PACCAR oferă o putere de la 170 la 350 kW (210 la 480 CP). DAF oferă, de asemenea, o selecție de baterii folosind o abordare modulară. Cel mai mic pachet este format din două „lanțuri” care au o putere totală de 210 kWh și oferă o autonomie de până la 200 km. Cel mai mare are 5 „lanțuri”, cu o capacitate de 525 kWh și poate atinge o autonomie de peste 500 km. Camioanele electrice sunt ideale pentru încărcare rapidă și chiar și cea mai mare baterie poate fi încărcată de la 0% la 80% în doar 45 de minute. „Noul DAF XD stabilește un nou reper în segmentul distribuției datorită siguranței și eficienței, dar și confortului oferit șoferului. Seria DAF XD a fost numită recent Camionul Internațional al Anului (ITOY) 2023, pe urmele modelelor DAF XF, XG și XG⁺, care au fost desemnate ITOY 2022.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare