DHL Supply Chain a deschis un nou depozit automatizat în Bergkamen, Germania, pentru Ikea. Noua facilitate DHL de ultimă generație a fost comandată pentru a ajuta Ikea să gestioneze afacerea online B2C în creștere rapidă din Germania.

Depozitul cu mai mulți clienți din Bergkamen măsoară 40.000 de metri pătrați și face parte din campusul vecin DHL Supply Chain Unna. Din suprafaţa totală, 20.000 m2 de depozitare vor fi disponibili numai pentru Ikea, aproximativ 350 de angajați lucrând pentru client la fața locului șase zile pe săptămână, în trei schimburi. Site-ul va fi pe deplin operațional la sfârșitul lui iunie, moment în care o medie de 8.000 de unități de stocare (SKU) vor fi procesate la fața locului. La capacitate maximă, site-ul este capabil să proceseze 11.000 de SKU. Pentru un picking mai eficient, vor fi utilizați roboți Locus, dar și mașini Packsize.

„Pentru DHL Supply Chain, implementarea reprezintă un element important în eforturile de a crește comerțul electronic, precum și în continuarea strategiei noastre de automatizare comercială și digitalizare pentru îmbunătățirea continuă a operațiunilor”, spune Rainer Haag, CEO al DHL Supply Chain Germany&Alps.

Kai Fuhlrott, Country Customer Fulfillment Manager Ikea Germania, completează: „Industria de consum din întreaga lume este în curs de schimbare în acest moment. O parte a acestei schimbări este importanța din ce în ce mai mare a cumpărăturilor online. Accentul nostru este pus pe nevoile în schimbare ale clienților noștri. Lansarea centrului Bergkamen pentru Ikea Germania ne permite să facem încă un pas pentru a le oferi clienților o experiență de shopping extraordinară, oricând și oriunde, online sau în magazinele noastre.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare