După încheierea grevei GDL, sindicatul german al mecanicilor de tren, DB a cerut reluarea imediată a negocierilor, care ar putea începe încă din acest weekend. 

Martin Seiler, membru al Comitetului pentru resurse umane și afaceri juridice, a cerut, de asemenea, sindicatului să se concentreze din nou asupra problemei principale și să înceteze atacurile repetate asupra figurilor politice, mass-media și DB. „DB crede pe deplin că putem găsi soluții rapide dacă venim la masa negocierilor“, a spus Seiler. „Suntem gata să o facem.“

Creșterile salariale sunt doar un exemplu al potențialului de soluționare rapidă a conflictelor. „Acum este momentul ca GDL să arate că are curajul să vină în cele din urmă la masă și să abordeze faptele celei mai grave crize economice din istoria companiei noastre. DB consideră că nu există nicio justificare pentru noi amenințări. Amenințarea pasagerilor și a operațiunilor feroviare cu mai multe acțiuni în situația actuală nu rezolvă nimic“, a spus Seiler.

Reprezentantul DB a subliniat că Grupul a fost grav afectat de pandemie și de recentele inundații severe din Germania. Acesta a mai sous că, în ciuda afirmațiilor celor de la sindicat, și managerii grupului au acceptat reduceri substanțiale, cum ar fi înghețarea salariilor pentru acest an. Astfel, managerii DB au avut parte de o scădere bruscă a salariilor în 2020, când componenta variabilă a pachetelor lor de compensare a fost redusă cu 50%. Niciun membru al consiliului de administrație nu a primit vreo plată variabilă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare