Răspândirea gripei aviare, împreună cu costurile crescute pentru fermieri din cauza războiului din Ucraina, au dus la o penurie de ouă, potrivit Departamentului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale din Marea Britanie.

Aceste probleme legate de lanțul de aprovizionare au început să afecteze supermarketurile din Marea Britanie. Nume cunoscute precum ASDA, Lidl și Tesco, au introdus limite cu privire la numărul de cofraje cu ouă pe care clienții le pot cumpăra.

Rapoartele recente sugerează politici similare şi la alte supermarketuri, inclusiv Morrisons și Marks & Spencer, notează MotorTransport.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale a declarat: „Înțelegem dificultățile pe care creșterea costurilor de achiziţie pentru furaje și energie din ultimul an, combinată cu focarul de gripă aviară, le cauzează fermierilor. Lucrăm împreună cu industria pentru a monitoriza piața.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare