Germania a aderat la protocolul e-CMR, reafirmându-și astfel angajamentul de a transporta mărfuri fără documente tipărite, potrivit serviciului de presă al IRU.

Versiunea digitală a Convenției ONU privind transportul de mărfuri (CMR), în vigoare din 2011, a fost ratificată până în prezent de 31 de țări. Aderarea Germaniei, care are statutul de cea mai importantă țară de tranzit din UE, este un pas semnificativ înainte spre digitalizarea transportului de marfă, care rămâne o prioritate cheie pentru IRU și membrii săi.

În urma ratificării documentului de către parlamentul german în 2021, guvernul german a trimis săptămâna trecută o notificare la ONU, în New York.

Standardul e-CMR va permite sectorului logistic al țării să ofere servicii și mai eficiente clienților săi atât pe plan intern, cât și internaţional.

Prin eliminarea documentelor, soluțiile bazate pe e-CMR reduc costurile de procesare, elimină întârzierile administrative și de facturare și reduc discrepanţele la locațiile de livrare. Standardul digital îmbunătățește, de asemenea, transparența și securitatea întregului lanț de aprovizionare, oferind o acuratețe sporită a datelor pentru urmărirea transporturilor prin acces în timp real la informațiile de primire și livrare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare