Goodyear Tire & Rubber Co. recheamă în SUA peste 173.000 de anvelope pentru camioane din gama medie, din cauza posibilității de separare a benzii de rulare, care poate cauza pierderea controlului vehiculului. Într-un anunț din 7 iunie, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA a declarat că retragerea a vizat anvelopele G159, dimensiunea 275/70R22.5, cu codurile de dată DOT 046 până la 0403.

„Banda de rulare se poate separa de anvelopă. Separarea poate provoca o pierdere a controlului vehiculului, crescând riscul unui accident”, se spune în comunicat.

Potrivit raportului de rechemare, anumite anvelope instalate pe ansambluri de vehicule au suferit separări ale benzii de rulare și alte defecțiuni atunci când au fost expuse la condițiile caracteristice segmentului de piață, inclusiv supraîncărcare și subumflare.

Anvelopele au fost produse între 1996 și 2003, când Goodyear a şi încheiat producția anvelopei în cauză, notează European Rubber Journal.

Cu toate acestea, NHTSA a spus că unele anvelope ar putea rămâne în funcțiune.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare