Furnizorul de soluţii de ambalare Inatech Packaging anunță încheierea unui nou parteneriat strategic cu grupul german Schaumaplast. Cu Thermocon, Schaumaplast are propria sa unitate de afaceri pentru dezvoltarea, producerea și clasificarea ambalajelor termice pasive – soluții utilizate pentru expedierea produselor farmaceutice și biotehnologice sensibile la temperatură.

Inatech Packaging și grupul Schaumaplast urmăresc să se extindă pe piața farmaceutică și în domeniul biotehnologiei, două sectoare care proliferează în România, dar și pe alte piețe locale, precum industria alimentară și comerțul electronic. „Suntem încântați să ne consolidăm parteneriatul cu Grupul Schaumaplast pentru a aduce soluții inovatoare de ambalare termică în industria farmaceutică și biotehnologică din România, zone în care cererea a crescut constant în ultimii ani. Mai mult, intrăm într-un nou parteneriat cu grupul german, în contextul în care piața farmaceutică locală se află pe o pantă ascendentă, cu o nevoie tot mai mare de soluții de ambalare și răcire pentru protecție a produselor cu temperatură controlată”, spune Cristian Bădescu, CEO Inatech Packaging.

Prin parteneriatul cu Inatech Packaging, grupul Schaumaplast aduce experiența și inovația necesare dezvoltării de soluții termice personalizate și de încredere sub brandul Thermocon. „Pe măsură ce cererea de soluții termice pasive continuă să crească pe piața din România, suntem încântați să ne consolidăm parteneriatul cu Inatech Packaging. Fiind un client de lungă durată al Thermocon, expertiza Inatech îl face un partener ideal și puternic. Clienții români pot beneficia de asistență personalizată printr-un distribuitor dedicat, care primește îndrumări în limba lor maternă. În plus, aceștia se pot aștepta la timpi de răspuns rapid prin stocarea locală a produselor noastre Thermocon”, declară Markus Hoffmann, Managing Director Schaumaplast Group.

În acest moment, cele mai multe solicitări vin de la companii internaționale de distribuție sau producători locali de medicamente, din toată țara.

În ceea ce privește tipul de produse, în 90% din cazuri, companiile achiziționează soluții complete de protecție, cutii termice și elemente de răcire utilizate pentru transportul produselor farmaceutice și biotehnologice termosensibile. Astfel, în cele mai multe cazuri, ambalajele de tip cutie termică pentru paleți, din gama Pallet Line, sunt solicitate pentru transport termic pentru cantități mari, până la 1.210 litri, pe o perioadă de până la 5 zile, urmate de cele din gama Classic Line, cu o capacitate de încărcare de până la 70 de litri.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut