Înainte ca școala să înceapă din nou săptămâna viitoare, în Renania de Nord-Westfalia, există riscul apariției numeroaselor blocaje pe drumuri, avertizează ADAC.

În ultimul weekend de vacanță înainte de începerea școlii de miercurea viitoare, ambuteiajele și întârzierile amenință din nou drumurile din Renania de Nord-Westfalia. Un purtător de cuvânt al ADAC Renania de Nord-Westfalia a declarat vineri, 5 august, că va crește numărul călătoriilor dus-întors, iar cel mai aglomerat trafic ar putea fi de duminică la prânz. De asemenea, luni și marți ar putea fi „mai aglomerat decât de obicei”.

Cele mai afectate drumuri vor fi A1, de la coasta Mării Nordului până la Köln, A2 de la Hanovra în direcția Dortmund, A61 până la Mönchengladbach sau Inelul Köln. Pe A3 este, de asemenea, un ambuteiaj clasic pentru traficul retur dinspre sud. Iar alte ambuteiaje s-ar putea crea în special în zona șantierelor – de exemplu, pe A1 între Münster-Hiltrup și Ascheberg sau pe A2 lângă Kamen. Viaductul Rahmede de pe A45 lângă Lüdenscheid este încă închis. Potrivit Autobahn GmbH, utilizatorii drumurilor ar trebui să evite regiunile din Köln sau Kassel.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ADAC, în cazul ambuteiajelor se aplică următoarea regulă de bază: „Ar trebui să plecați cu adevărat doar dacă drumul are mai mult de 10 km lungime sau dacă există o închidere completă”. Deoarece chiar și rutele alternative devin „repede pline”. În ultimii doi ani, weekendul de dinainte de începerea școlii a avut cele mai multe blocaje din perioada vacanței de vară, a spus în încheiere purtătorul de cuvânt al ADAC.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare