Magazinele rețelei OBI din Rusia au mărfuri de la furnizori care au colaborat anterior cu IKEA, scrie News.ru. Produsele cunoscute cumpărătorului sub marca suedeză au apărut în comerțul cu amănuntul sub mărci noi.

În magazinele OBI au apărut aproape 100 de articole noi (rafturi, comode, suporturi pentru pantofi, containere de depozitare, mobilier pentru copii și umeraşe) care anterior au fost vândute în lanțul IKEA, înainte să se retragă din Rusia. Mobilierul este produs în aceleași fabrici care produceau mărfurile lanțului suedez, dar este vândut sub o denumire diferită. „OBI nu poate achiziționa exact aceleași produse care au fost vândute în IKEA, din cauza unor aspecte legale. Dar am încercat să alegem acele modele de mobilier cât mai asemănătoare cu cele mai populare din gama IKEA”, a explicat compania.

Înainte de introducerea sancțiunilor occidentale, mobilierul pentru magazinele rusești IKEA era produs de aproximativ 30 de furnizori majori, notează Retail.ru.

IKEA a suspendat vânzările din Rusia și Belarus pe 4 martie 2022, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. Compania a declarat că părăseşte piața rusă „pentru o perioadă nedeterminată”.

În Rusia, IKEA avea 17 hipermarketuri. În plus, rețeaua deținea unităţi industriale în regiunea Leningrad (fabrica de mobilă, de cherestea și de lipit), în regiunea Moscova și Novgorod (companii de mobilă) și Karelia (producția de gatere). În total, aproximativ 15.000 de oameni au lucrat în companii rusești asociate cu IKEA.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare