Lufthansa a anunțat pe 7 iulie că antreprenorul Klaus-Michael Kuehne și-a majorat pachetul de acțiuni de la 10% la 15,01% pe 5 iulie 2022, depășind pachetul de 14% deținut de statul german, devenind astfel principalul acționar.

Deşi nu se cunoaște prețul exact al acestei achiziții, pe 6 iulie o participaţie de 5% din Lufthansa valora la bursă în jur de 330 de milioane de euro. Potrivit presei italiene, acum Kuehne își propune să preia cota deținută de stat, pe care guvernul a achiziționat-o în timpul crizei pandemice și pe care intenționează să o vândă până în octombrie 2023.

Deși averea personală îi permite lui Klaus-Michael Kuehne să realizeze această investiție cu fonduri proprii, cel mai probabil operațiunea va implica cele două companii de logistică și transport al căror acționar principal este, respectiv expeditorul elvețian Kuehne & Nagel și compania de transport maritim Hapag-Lloyd.

De asemenea, Lufthansa participă alături de MSC la licitația pentru achiziția companiei aeriene italiene Ita, din care doresc să preia 80%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare