Linia de transport maritim Maersk a emis o declarație, spunând că blocarea oraşului Shanghai va afecta grav serviciile de transport și va crește costurile de transport. Compania, citată de Reuters, susține că eforturile intensificate ale Chinei de a combate răspândirea Covid-19 amplifică și mai mult problemele din lanțurile globale de aprovizionare.

Autorităţile orașului chinez de coastă care găzduiește unele dintre cele mai mari şi mai aglomerate aeroporturi din lume au început să blocheze jumătate din oraș luni, pentru patru zile, și intenționează să facă același lucru cu cealaltă jumătate alte patru zile, într-un exercițiu de testare în două etape. În timp ce aeroporturile și portul sunt menținute deschise, au impus restricții stricte de circulație, interzicând vehiculele de pe străzi și spunând milioanelor de oameni să nu-și părăsească locuinţele.

„Serviciul de transport cu camioane în și din Shanghai va fi sever impactat, cu 30%, din cauza blocării complete a zonelor Pudong și Puxi din Shanghai până pe 5 aprilie”, şi-a anunţat Maersk, a doua companie de transport de containere din lume, clienții. „În consecință, va exista un timp de livrare mai lung și o posibilă creștere a costurilor de transport, cum ar fi taxa de ocolire și taxa de autostradă.”

Seko Logistics, o companie de transport și depozitare de mărfuri cu sediul în SUA, a declarat că fabricile din provincia vecină, Zhejiang, optează să mute mărfurile din portul Ningbo, mai degrabă decât din Shanghai. „Așteptăm o creștere bruscă a tarifelor de transport începând de astăzi”, spune compania pe site-ul său.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare