Maersk Kanoo EAU, un integrator al logisticii containerelor, a inaugurat primul său centru de logistică integrată în Dubai, Emiratele Arabe Unite, la principalul centru comercial și logistic al DP World, Jafza.

Centrul de logistică integrată Maersk a fost inaugurat de Richard Morgan, director general regional, Maersk West & Central Asia și de Christopher Cook, director general, Maersk UAE, în prezența clienților de top ai Maersk din Emiratele Arabe Unite. „Inaugurarea primului nostru centru de logistică integrată în EAU este o piatră de hotar importantă, care ne ajută să ne consolidăm angajamentul față de clienții din Orientul Mijlociu. Călătoria către crearea de soluții logistice end-to-end capătă o formă definitivă, pe măsură ce continuăm să conectăm și să simplificăm lanțurile de aprovizionare ale clienților noștri prin soluții concepute și executate ținând cont de cerințele și provocările lor specifice.”

Transportul maritim, logistica și distribuția au fost în mod tradițional împărțite între mai multe părți interesate din regiune, rezultând cerințe logistice complexe. Cu noul Centru Integrat de Logistică din Dubai, Maersk face un pas important spre construirea unei soluții cu adevărat integrate pentru clienții săi care astfel vor avea acces la o singură fereastră pentru mai multe cerințe logistice, nu numai pentru mărfurile care circulă în și din EAU, ci şi din alte zone din Orientul Mijlociu, care folosesc Dubaiul ca poartă către comerțul global.

Maersk are un angajament puternic pentru decarbonizarea logisticii și a serviciilor. Unitatea va avea panouri solare pe acoperiș pentru a satisface toate cerințele de energie electrică. Producția de energie curată de 434 MWh/an a acestei instalații va economisi mai mult de 1.700 de tone de emisii de carbon în 10 ani – echivalent cu plantarea a peste 70.000 de puieți.

Centrul de logistică integrată Maersk va fi o completare la amprenta globală existentă cu peste 250 de depozite, din care 85 deschise în 2021, acoperind 1,5 milioane m2, în 50 de țări. Facilitatea va acoperi diverse tipuri de bunuri din sectoare precum petrochimie, retail și stil de viață, bunuri de larg consum (FMCG), tehnologie și auto. Facilitatea este situată strategic, cu o legătură strânsă cu portul maritim și aeroportul Al Maktoum. Acest lucru va permite deservirea consumatorilor care au nevoie de cross-docking aerian și care deplasează mărfuri parţiale cu containerul (LCL).

Facilitatea va fi echipată cu un sistem de management al depozitelor de ultimă generație, cu tehnologii moderne și soluții digitale pentru gestionarea eficientă a stocurilor și urmărirea la nivel de unitate. Se vor utiliza soluții avansate de gestionare a datei de expirare şi a pierderilor în FMCG care pot fi reduse la zero, iar asta va genera un avantaj competitiv al costurilor pentru clienți.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare