Compania elvețiană Nestlé își va închide fabrica veche de 60 de ani din Newcastle în 2023 și va concedia aproape 500 de angajați. O parte din producția de dulciuri se va muta în Polonia (Toffee Crips) și Republica Cehă (Fruit Pastilles, Randoms și Jelly Tots). De asemenea, Mini Eggs și Smarties vor fi produse în Bulgaria.

Gigantul alimentar elvețian Nestlé a anunțat că anul viitor își va închide fabrica de dulciuri din Newcastle, din nordul Angliei. Cea mai mare parte a producției se va muta la Halifax, în West Yorkshire, dar și în Polonia și Cehia. Fabrica funcționează în regiune din 1958 și are aproape cinci sute de angajați. Sindicatele locale au criticat planurile Nestlé, spunând că „închiderea unei fabrici care generează în mod regulat profituri este inacceptabilă”. „Transportul produselor finite din locaţii din Europa înapoi în Marea Britanie, pentru consum, va avea ca rezultat un număr de kilometri în plus pe şosea şi pe mare, sporind poluarea și daunele asupra mediului.”

Compania dorește în continuare să discute cu angajații despre pasul planificat. Valorile mobiliare Nestlé s-au consolidat miercuri, 2 februarie, cu 1,26%, la 120,5 franci elvețieni pe acțiune.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare