Producția de carne este de așteptat să crească în acest an. Experții ONU previzionează o majorare cu 2,2% a producției mondiale de carne, până la 346 de milioane de tone, iar China, Brazilia, Vietnam, SUA și UE să fie principalele state în care producția să crească. În schimb, se așteaptă o scădere a producției în Australia, Filipine și Argentina.
Producția de carne de porc va crește cu 4,2%, până la 114 milioane de tone. Cu toate acestea, cifra este cu 5% sub nivelul din 2017, înainte de criza ASF care a afectat aproape toate țările asiatice. Cea mai mare parte a creșterii preconizate se datorează unei redresări a producției în China, până la 46 de milioane de tone (+10% față de 2020 și 85% față de nivelul pre-ASF). Se estimează că producția mondială de carne de vită va reveni ușor, cu 1,2%, până la 72 de milioane de tone. Se așteaptă creșteri în special în SUA, Brazilia și China. Se estimează că producția mondială de carne de oaie va crește cu aproximativ 1%, până la 16 milioane de tone, iar cel mai probabil China va fi din nou sursa unei mari creșteri.
În schimb, comerțul mondial cu carne se pare că va stagna în 2021, totalizând 42 de milioane de tone. Comerțul cu carne de porc ar putea suferi în acest an o scădere cu 0,6%, până la 12,8 milioane de tone. Se așteaptă o contracţie de 8% a achizițiilor din China și scăderi moderate ale importurilor din Vietnam, Canada și Marea Britanie.
Comerțul mondial cu carne de oaie este, de asemenea, prognozat să se contracte anul acesta, în scădere cu 0,8%, la puțin peste 1 milion de tone. Constrângerile de aprovizionare din Noua Zeelandă și Marea Britanie vor determina scăderea importurilor în Orientul Mijlociu, precum și în SUA și UE. Importurile chineze se așteaptă în continuare să crească.
În schimb, comerțul mondial cu carne de vită va crește puțin în acest an (1,1%), până la 12 milioane de tone, deoarece China va necesita mai multe importuri de carne de vită în a doua jumătate a anului. Brazilia, Uruguay, Canada și SUA își vor consolida poziția pe această piață, potrivit raportului FAO.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut