În timp ce problema penuriei de containere, care a lovit anul trecut lanțul de aprovizionare în transportul maritim, începe să se estompeze, preţurile containerelor noi sau ratele de închiriere pe piaţă încep să se contracte, chiar dacă nu par încă a reveni complet la normal.

„Datorită volumului crescut de producție de containere noi, ne așteptăm ca oferta de containere să țină mai bine pasul cu cererea în 2022, prețurile containerelor noi scăzând cu peste 10%, la aproximativ 3.400 USD per unitate de 20”. Cu toate acestea, prețurile containerelor noi rămân cu mult peste intervalul lor istoric, iar ratele de închiriere pe piață și prețurile de vânzare a containerelor uzate sunt, de asemenea, foarte ridicate”, observă Brian Sondey, CEO al companiei de închiriere de containere Triton International.

Brian Sondey a adăugat că, în ciuda incertitudinii tot mai mari a economiei globale cauzată de pandemie, compania se așteaptă ca cererea de containere să rămână puternică pe tot parcursul anului. „Clienții noștri anticipează că volumele comerciale şi consumul de bunuri vor continua să crească și, prin urmare, provocările operaționale care încetinesc timpii de livrare a containerelor sunt de așteptat să fie dificil de rezolvat.”

Olivier Ghesquiere, CEO al companiei Textainer, a explicat că, în timp ce locatorii continuă să vadă oportunități de creștere în randamente atractive în acest an, ei încep să vadă niveluri mai normalizate ale cheltuielilor de capital pentru containere, după un an record, notează Lojiport. „Volumul comerțului continuă să rămână ridicat, iar companiile de transport maritim își măresc capacitatea”, a spus reprezentantul Textainer, adăugând că impactul Covid-19 a prelungit întreruperea lanțului de aprovizionare și a creat cerere suplimentară de containere.

Triton și Textainer sunt cunoscuți ca cei mai mari navlositori intermodali de containere de marfă din lume, cu o flotă de containere de 7,3 milioane TEU și, respectiv, 4,3 milioane TEU.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare