Mai multe companii daneze continuă să facă afaceri în Rusia, chiar dacă ţara nu se retrage din războiul împotriva Ucrainei. Iar unul dintre principalele motive pentru a rămâne în țară este îngrijorarea că statul rus le va prelua activitățile și le va desfășura pe cont propriu.

În această situaţie se află şi compania daneză Hartmann, care produce printre altele ambalaje pentru ouă, şi care a cumpărat anul trecut o fabrică de ambalare pentru ouă în Rusia. În situaţia în care compania ar opri producția sau ar scoate fabrica la vânzare, potrivit managerului Torben Rosenkrantz-Theil, guvernul rus va câștiga mai mult decât dacă Hartmann menține operațiunile.

„Cel mai mare beneficiu pentru guvernul rus ar fi un transfer al fabricii noastre – care poate fi făcut imediat – în mâinile Rusiei. Prin urmare, până acum am ales să menținem proprietatea şi compania, contribuind în același timp la presiunea colectivă împotriva Rusiei prin oprirea tuturor exporturilor de ambalaje către Rusia din fabricile noastre europene, prin oprirea tuturor vânzărilor de tehnologie şi a tuturor investițiilor în curs sau planificate în țară”, spune Torben Rosenkrantz-Theil, citat de Food Supply.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare