Producătorul turc de piese auto Teklas a deschis în Vratsa cea de-a șasea sa fabrică din Bulgaria. Investiția companiei se ridică la 20 milioane BGN (circa 10 milioane de euro) şi va crea 300 de locuri de muncă pentru moment, cu tendință de creștere în următorii ani.

Compania are deja patru fabrici în Kardzhali și una în Krumovgrad. La ceremonia de deschidere a uzinei de la Vratsa a fost prezent și șeful statului, Rumen Radev, potrivit economic.bg.

Pe lângă liniile de producție automatizate, şi depozitul companiei din Vratsa este robotizat. „Întreprinderile de înaltă tehnologie și orientate spre export cu valoare adăugată ridicată au o contribuție semnificativă la modernizarea țării”, comentează Rumen Radev.

Compania a investit peste 190 milioane BGN (97 milioane EUR) în întreprinderile sale din Bulgaria, iar cifra de afaceri anuală depășește 500 milioane BGN (255 milioane EUR). Președintele a menționat că centrul de cercetare construit de companie în Kardzhali atrage cei mai buni ingineri din țară și desfășoară o dezvoltare pe scară largă și activitate de inovare.

Teklas este specializată în producția de piese pentru automobile și plastic pentru cei mai mari producători din lume. În afară de Bulgaria, compania deține fabrici în Turcia, Serbia, China, Mexic și SUA.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare