Lanțurile de retail din Marea Britanie au redus cu aproximativ 15.000 locurile de muncă în acest an, ca parte a restrângerii cheltuielilor sau a eșecurilor în afaceri, scrie Prime.

„Comercianții cu amănuntul din Marea Britanie au tăiat aproape 15.000 de locuri de muncă de la începutul anului, în urma unui șir de falimente și a restructurărilor”, a declarat Centrul pentru Cercetare cu Amănuntul (CRR) într-o analiză. Potrivit experților, 3.185 de persoane și-au pierdut locul de muncă în cadrul procedurii de insolvență a companiilor. Alte 11.689 de locuri de muncă, inclusiv de la principalele lanțuri de supermarketuri Tesco și Asda, au fost reduse pentru a scădea costurile pe fondul inflației ridicate. Se observă că studiul a luat în considerare date în rândul comercianților mari, cu minimum zece magazine în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că numărul real de reduceri de posturi în industrie ar putea fi mult mai mare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare