Președintele Consiliului de Administrație Gazprom, Victor Zubcov, a participat la o întâlnire în Tatarstan dedicată dezvoltării pieței vehiculelor cu gaz natural din Rusia. La evenimentul desfăşurat la sediul Kamaz a participat şi vice-premierul Federaţiei Ruse, Iuri Borisov.

Gazprom depune eforturi susţinute pentru extinderea utilizării gazelor naturale în transporturi, dezvoltând activ infrastructura de realimentare cu gaz natural a vehiculelor. În perioada 2015-2020, rețeaua de benzinării Gazprom s-a extins de 1,7 ori, până la 348 de staţii, iar cantitatea de gaze naturale vândute drept combustibil pentru vehicule s-a dublat, totalizând 842 de milioane m3.

Construcția de noi stații CNG este corelată eforturilor producătorilor naționali de vehicule de a-şi extinde gama de produse pe gaz natural. În prezent, peste 300 de modele de vehicule pe gaz sunt fabricate în Rusia. Gazprom a asistat, de asemenea, la implementarea proiectelor pilot de transformare a transportului feroviar și maritim pe gaze naturale. „Gazprom s-a străduit să extindă rețeaua de realimentare cu GN pentru vehiculele din Rusia. Acum, principala prioritate este creșterea numărului de vehicule alimentate cu gaz natural, care necesită sprijinul statului. Însă ne așteptăm ca piaţa să crească substanțial din 2022”, a spus Victor Zubcov.

O altă măsură importantă este şi reducerea barierelor administrative pe piața de conversie a transportului către gaze, fapt ce va ajuta la creșterea numărului de unități CNG.

Federaţia Rusă şi-a propus o creștere a utilizării gazelor naturale drept combustibil pentru vehicule la 2,72 miliarde de m3 în 2024.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare