Autoritățile din Slovenia au decis să interzică depășirea de către vehiculele de peste 7,5 t pe toate autostrăzile din țară, de la data de 1 noiembrie. Înainte de a lua această decizie, au fost efectuate teste încă de la începutul anului trecut pe o porțiune de 250 km de autostrada, iar rezultatele au arătat că o astfel de interdicție îmbunătățește siguranța rutieră și îmbunătățește fluxul de trafic.

În urma uui sondaj efectuat în Polonia pe portalul „Interia“, circa 82% din peste 17.000 de respondenți au opinat că o astfel de măsură ar trebui introdusă și pe autostrăzile poloneze pentru îmbunătățirea siguranței și a fluxului de trafic.

În schimb, șoferii profesioniști nu sunt încântați de o astfel de decizie spunând că, dacă un șofer care are nevoie să conducă cu 90 km/h este obligat să aștepte în spatele unui alt camion care dorește să circule cu 80 sau 85 km/h, acest lucru îi poate da peste cap toată cursa.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare