SSI Schaefer va construi pentru lanțul de supermarketuri Tegut, cu sediul în Fulda, Germania, un nou centru logistic în Hünfeld-Michelsrombach (Hesse). Cu aproximativ 290 de supermarketuri în Hesse, Turingia și Bavaria, precum și în Göttingen, Mainz, Stuttgart și Ludwigsburg, Tegut devine din ce în ce mai popular, cu o creștere constantă. Noul centru de distribuție va fi construit în parcul logistic „Hessisches Kegelspiel (Hessian Skittles)” din inima zonei comerciale Tegut, cu conexiune la autostrada A7. De acolo, numărul tot mai mare de supermarketuri Tegut poate fi aprovizionat eficient și fiabil datorită tehnologiei de automatizare intralogistică realizată de către SSI Schaefer. Noul centru va avea o amprentă de 90.000 m2, fiind luată în considerare și capacitatea de creștere din anii următori. În viitor, aproximativ 17.000 de produse vor fi stocate, manipulate și puse la dispoziție pentru expediere de la cele 130 de porți de încărcare.

Depozitul va fi automatizat, va avea 8 culoare şi va găzdui aproximativ 38.000 de europaleți.

Sistemul automat de încărcare miniload are o capacitate de stocare de 85.000 de coșuri. Sistemul va avea 15 lifturi și 130 de navete SSI Flexi responsabile de preluarea de pe cinci culoare și pe 26 de nivele. Domeniul de livrare SSI Schaefer include, de asemenea, 73.000 de coșuri de depozitare pentru stocarea produselor în depozitul pentru shuttle. Aceste coșuri sunt folosite pentru a transporta articolele către și de la locurile de picking.

Un sistem de transport corespunzător conectează zonele de depozitare automată la cele șapte stații de lucru de preluare cu standarde ergonomice de ultimă generație. Pentru procese eficiente este utilizat software-ul logistic WAMAS®.

Construcția clădirii va începe în curând, iar livrarea este programată pentru anul 2023.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare