Departamentul central de achiziții al administrației publice italiene, Consip, a atribuit acordul-cadru pentru achiziţia de autobuze cu CNG pentru administrațiile centrale/locale și companiile de transport public. Câștigători au fost Scania (Italscania), Industria Italiana Autobus, Iveco și Otokar. Acordul-cadru va avea o durată de 18 luni (cu posibilitatea de prelungire încă 6 luni), iar contractele semnate de administrații vor avea o durată de 10 ani. Contractul este programat să fie activat în iulie.

Primul lot de 17,66 milioane de euro a revenit Iveco Spa. Al doilea, de 26,62 milioane de euro, din nou Iveco, dar Industriei Italiana Autobus Spa și Otokar Europe Sas. Același lucru e valabil și pentru al treilea și al patrulea lot, de 53,64 și, respectiv, 18,48 milioane EUR. Cel de-al cincilea lot nu a fost încă atribuit, în timp ce al șaselea (de 31,18 mil. EUR) a revenit IIA și al șaptelea (cel mai mare, de 121,26 mil. euro) Iveco Spa și Otokar Europa Sas. În fine, al optulea, de 47,96 mil.euro a ajuns la Italscania Spa.

Inițiativa pune la dispoziție peste 1.000 de vehicule de diferite dimensiuni (inclusiv peste 800 alimentate cu CNG și aproximativ 200 alimentate cu LNG) pe care administraţiile le vor putea achiziționa folosind resursele fondului complementar PNRR pentru achiziționarea de autobuze utilizate pentru transportul public suburban și urban.

Avantajele utilizării acordului-cadru includ posibilitatea de a avea mai mulți furnizori, o lărgime semnificativă a gamei, personalizarea ridicată a aprovizionării în funcție de nevoi (culori, echipamente suplimentare pentru scaunul șoferului și habitaclu, dispozitive de bord, sistem ADAS, măsuri anti-Covid, dispozitive de siguranță a pasagerilor sau utilizarea full service).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare