TX Logistik AG, parte a Grupului Mercitalia, anunţă creşterea frecvenţei curselor dintre Germania și România, de la cinci la şase pe săptămână, începând cu 10 mai. La baza acestei hotărâri stă faptul că există o creştere a cererii de transport feroviar pe această linie în ambele locații, dar şi interesul tot mai mare al expeditorilor de mărfuri români și italieni pentru serviciile de conectare vest-est. Trenurile circulă între terminalul de containere CTS din Köln-Niehl și terminalul Trade Trans din Curtici, la doar câțiva kilometri de granița cu Ungaria. TX Logistik gestionează întregul lanț de transport.

Pe un singur tren pot fi puse până la 44 de unități de încărcare. Pot fi transportate atât semiremorci, cât și containere de 45 de inch, cisterne sau vagoane pentru mărfuri vrac. Printre altele, componentele vehiculului sunt transportate în direcția Curtici. În direcția opusă, trenurile sunt încărcate în principal cu mobilier și alte bunuri de consum.

TX Logistik utilizează, de asemenea, sistemul de manipulare NiKRASA, ceea ce facilitează punerea semiremorcilor care nu pot fi agăţate de macara, pe şine. 

Conexiunea Köln-Curtici a fost adăugată la rețeaua europeană TX Logistix în 2018, la început cu o frecveţă de trei curse pe săptămână. 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare