Piața imobiliară pentru logistică continuă să crească, așa cum arată și rezultatele VGP din prima jumătate a anului 2022. Compania anunță că în această perioadă a semnat contracte de închiriere noi sau reînnoiri în valoare totală de 35,4 milioane de euro, aducând venitul total anualizat din chirie la 281,1 milioane de euro, cu o creștere de 9,7% față de aceeași perioadă a anului precedent. Un serviciu care a adus un profit net de 153,1 milioane de euro.

În plus, la 30 iunie 2022, VGP construia patruzeci de proiecte care vor însuma 1.346.000 de metri pătrați, care odată finalizate și închiriate vor genera chirii anuale de 88,1 milioane de euro. Alți 206.000 m2 au fost demarați în primul semestru și au fost livrate 17 proiecte pentru un total de 334.000 m2, 99,3% închiriați și cu un venit din chirie de 17,1 milioane de euro. „În prima jumătate a anului, am înregistrat o creștere consistentă, cu semnarea unor contracte de închiriere noi sau prin reînnoire pentru 35 de milioane de euro, susținute de o creștere semnificativă a contractelor de leasing în majoritatea țărilor”, explică Jan Van Geet, CEO VGP. „Creșterea a fost înregistrată în ciuda unei abordări mai prudente din partea sectorului e-commerce, în care unii jucători importanți și-au mutat atenția către 2024 și mai departe.” Despre sustenabilitatea mediului, el adaugă că, „pe lângă pietrele de temelie tradiționale ale Germaniei și Olandei, vor fi demarate proiecte de energie solară în aproape toate țările, pe baza cererii directe din partea chiriașilor”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare