Producția globală totală de carne va crește la niveluri record în 2031, potrivit noilor prognoze ale OCDE și ale Organizației pentru Alimentație și Agricultură, FAO.
Consumul global de carne este în creștere. De fapt, creşterea este atât de explozivă, încât în următorul deceniu poate atinge cel mai înalt nivel din istorie. Acest lucru reiese din noile prognoze ale OCDE și Organizației pentru Alimentație și Agricultură, FAO, scrie Finans.dk.
Potrivit prognozelor, producția totală de carne la nivel mondial va crește de la o medie anuală de 329 de milioane de tone în anii 2019-2021, la o producție de 377 de milioane de tone în 2031. Aceasta corespunde unei creșteri de aproximativ 15%.
Acest lucru nu se datorează numai faptului că populația lumii este în creștere, ci și faptului că, potrivit prognozelor, consumul mediu de carne per persoană va crește de la 34,1 kilograme la 35,6 kilograme anual în perioada respectivă.