Din cauza golurilor de aprovizionare cu cablaje din Ucraina, liniile de asamblare ale MAN Truck & Bus sunt paralizate în multe locaţii. Dat fiind riscul unei opriri a producției de câteva săptămâni şi întârzierile de livrare, clienții îşi pot anula acum comenzile.

La câteva zile distanţă de anunţul făcut de Daimler Truck privind reducerea programului de muncă din cauza blocajelor de aprovizionare în unele zone, şi MAN Truck & Bus anunţă reducerea producției, optând pentru program scurt de lucru.

Războiul din Ucraina aduce goluri masive de aprovizionare cu cablaje, potrivit unui comunicat de presă MAN Truck & Bus. A existat o oprire la fabricile de camioane din München și Cracovia din 14 martie, precum și defecțiuni semnificative la locaţiile din Nürnberg, Salzgitter și Wittlich. Potrivit MAN, există riscul unei pierderi a producției de camioane pentru câteva săptămâni și o reducere semnificativă a producției în al doilea trimestru. Lucrul cu normă redusă a fost extins pentru locațiile din München, Nürnberg, Salzgitter și Wittlich și, de asemenea, a fost extins la administrație. „Asta înseamnă că până la 11.000 de angajați MAN din Germania vor lucra cu normă redusă”, spune Alexander Vlaskamp, CEO MAN Truck & Bus, citat de Verkehrs Rundschau. În plus, s-a decis pentru moment o înghețare cuprinzătoare a cheltuielilor pentru activități care nu sunt critice și o înghețare a angajărilor.

Imediat după izbucnirea războiului, producătorul de camioane a început să dubleze furnizarea de cablaje pentru camioane din alte țări, însă extinderea capacităţilor durează câteva luni. Producția de autobuze a MAN, pe de altă parte, nu este afectată semnificativ.

Clienții au însă opțiunea de a anula comenzile din cauza timpilor de livrare semnificativ mai mari, anunţă MAN. În același timp, li se va oferi şi posibilitatea de a plasa o comandă în condiții noi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare