Mii de mașini de lux care nu au putut fi trimise clienților din Rusia din cauza sancțiunilor legate de invazia Ucrainei se adună în Portul Zeebrugge din Belgia, cunoscut drept cel mai aglomerat port Ro-Ro din lume.

Circa 8.000 de vehicule de lux care mergeau din portul Zeebrugge spre piața rusă au rămas blocate în Belgia. „Autorităţile vamale au spus că ar trebui să rămână aici, pentru că exportul lor este blocat. Nu știm cât vor rămâne. Bănuiesc că vom căuta piețe alternative pentru ele”, a declarat pentru Euronews Marc Adriansens, managerul terminalului auto Zeebrugge.

Potrivit Bloomberg, deși producătorii de automobile europeni sunt direct afectați de interzicerea în mare parte simbolică a trimiterii mașinilor de lux, nu există nicio pierdere exagerat de mare. Nu numai că piața auto din Rusia nu este uriașă, ci se afirmă că înainte de invazie, economia Rusiei era mai mică decât cea a statului american Texas. Mai mult, este de așteptat să se micșoreze cu aproximativ 10% în acest an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare