În încercarea de a stopa afluxul de camioane dinspre Germania, guvernul francez a adoptat săptămâna aceasta o Ordonanţă care acordă Alsaciei libertatea de a taxa vehiculele grele care traverseaza regiunea, arată T-Times. „Ordonanţa se referă la introducerea unei taxe pentru transportul rutier în cadrul Comunităţii Europene Alsacia, pentru a reechilibra traficul rutier la frontiera dintre Alsacia şi Germania”, a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului de la Paris, Gabriel Attal.

La începutul anului, noua Comunitate Europeană Alsacia, care a preluat gestionarea anumitor secţiuni de drum, a anunţat că vrea sa stopeze afluxul de vehicule grele pe Autostrada A35 prin intermediul unei taxe specifice. Autostrada A35 conectează localităţile de pe Valea Rinului (Germania) cu frontiera elveţiana, via Strasbourg (Alsacia, nord-vestul Franţei).

Pe de altă parte, deputaţii au aprobat, în această primavară, posibilitatea ca regiunile franceze să poată introduce taxe pentru vehiculele grele, o măsură aspru criticată de o serie de politicieni, care au denunţat „revenirea ecotaxei” abandonată în 2014.

Se pare însă că mai multe regiuni vor să supra-impoziteze vehiculele grele, în favoarea ecotaxei declarându-se deja Ile-de-France, Bourgogne-Franche-Comté şi Nouvelle Aquitaine.

Împotriva ecotaxei s-au pronunţat, până acum, doar reprezentanţii din Bretania.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare