În septembrie, gigantul comerțului electronic Amazon se lansează în Belgia. La începutul acestui an, compania anunțase deja planuri de deschidere a unui centru logistic în țară.

Insider a divulgat faptul că Amazon intenționează să se extindă în 5 noi țări din întreaga lume, iar din aceste planuri face parte şi lansarea Amazon Belgia, până în septembrie.

Retailerii belgieni vor putea folosi, de asemenea, serviciul gigantului comerțului electronic, Fulfillment by Amazon. În plus, abonamentul Amazon Prime va fi disponibil la lansare. Consumatorii care au în prezent Prime prin alte site-uri europene ale Amazon își pot continua calitatea de membru Amazon Belgia.

În timp ce noua piață dedicată este o surpriză, Amazon a anunțat deja planuri de a deveni prezent în Belgia, remarcă ecommercenews.eu. În februarie, a anunțat că primul său centru logistic belgian se va deschide până la sfârșitul acestui an în Anvers, acesta fiind planificat să fie folosit ca centru de sortare pentru colete din Franța și Germania, unde este activ Amazon, înainte de a le expedia consumatorilor belgieni.

Chiar înainte de construirea centrului logistic, compania începuse deja să lucreze la extinderea rețelei de curieri de colete în țară. Potrivit Amazon, trebuia să lucreze cu mai mulți curieri pentru a îndeplini cerințele clienților.

Până acum, compania a lucrat cu curieri locali, dar după lansarea propriei piețe și a Fulfillment by Amazon în Belgia, se pare că firma va folosi propria rețea de transport maritim.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare