AP Møller-Maersk vinde compania de transport maritim offshore Maersk Supply Service, după cum anunţă chiar gigantul transportator maritim și logistic într-un comunicat de presă. Totul va rămâne însă în familie, atâta timp cât cumpărătorul este holdingul familiei Mærsk, AP Moller Holding, care deține și majoritatea acțiunilor AP Møller-Mærsk.

AP Møller-Mærsk afirmă că vânzarea are o valoare de 685 milioane USD, reflectând un multiplu de peste 27 față de rezultatul operațional pentru 2022. Preluarea este acum supusă aprobării autorităților de concurență. „În calitate de noi proprietari, ambiția noastră este ca firma să se transforme într-un jucător de frunte în sectorul eolian offshore”, spune CFO AP Moller Holding, Martin Larsen. „În același timp, suntem mulțumiți că procesul de separare a activităților energetice de AP Møller-Mærsk, care a început în 2016, a fost finalizat.”

Vânzarea urmează, astfel, cesionării Maersk Oil către gigantul francez Total, și a Maersk Drilling, companie listată inițial la bursă, dar ulterior vândută operatorului de foraj din Noble, Texas. Potrivit publicaţiei Søfart, din cauza condițiilor slabe de piață din sectorul petrolier offshore din ultimii ani, puțini jucători ar fi plătit un preț satisfăcător pentru o companie de transport maritim precum Maersk Supply Service, a cărei activitate principală s-a concentrat în mod tradițional în jurul zăcămintelor de petrol/gaze din Marea Nordului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut