Aprovizionarea cu AdBlue ar putea fi în pericol după ce producția de la fabricile de azot SKW din Piesteritz s-au oprit din cauza scumpirii prețului gazelor.

Fabricile de azot SKW din Piesteritz, Germania, au fost deosebit de afectate de criza gazelor. Compania din Wittenberg este unul dintre cei mai importanți producători de îngrășăminte și de AdBlue, fără de care nu circulă aproape niciun camion modern. Purtătorul de cuvânt al fabricii a declarat că pornirea fabricii ar aduce pierderi lunare comparabile cu profitul pe un an. SKW ar trebui să plătească lunar o suprataxă la gaz de 30 de milioane de euro. Așa că, de zile întregi nu s-a produs nimic aici, iar de la 1 octombrie s-ar putea reduce și timpul de lucru al angajaților.

Șeful Camerei de Industrie și Comerț din sudul Saxoniei-Anhalt, Thomas Brockmeier, a descris introducerea taxei pe gaz drept o „lovitură mortală” pentru companiile consumatoare de energie. O oprire a producției ar avea „consecințe de amploare”. Purtătorul de cuvânt al companiei avertizează că dacă SKW nu produce, traficul de marfă se va opri, deoarece acolo se produce AdBlue în cantități considerabile. Soluția de uree este utilizată în post-tratarea gazelor de evacuare a motoarelor diesel.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare