Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) aproape și-a dublat controalele de cabotaj în primul trimestru al anului 2021, comparativ cu a doua jumătate a lui 2020. Astfel, în loc de nouă controale în șase luni, au existat acum șapte controale în doar trei luni. Acest lucru este raportat de Asociația Federală pentru Transportul de Marfă, Logistică și Gestionarea Deșeurilor (BGL), într-un comunicat de presă, salutând aplicarea acestor controale suplimentare. Numărul camioanelor verificate la modul în care se conformează la reglementările de cabotaj a crescut, de asemenea, semnificativ: BAG a verificat peste 3.700 de camioane în primele trei luni ale lui 2021, comparativ cu puțin sub 4.500 în ultimele şase luni din 2020.

Asociația BGL consideră că este deosebit de important ca BAG să cerceteze din ce în ce mai mult şi clienții, pentru că şi aceştia sunt responsabili pentru respectarea dispozițiilor de cabotaj: potrivit BGL, amenzile și chiar notificările de confiscare impuse pentru încălcarea dispozițiilor privind răspunderea clientului au contorizat aproximativ 875.000 de euro de la mijlocul lui 2020 până acum. 

„Mulțumim BAG și, în special, inspectorilor care oferă serviciile lor exigente și responsabile în toate condițiile meteorologice. BGL consideră că punerea în aplicare a controalelor este un pas important către stabilirea unor condiții de concurență echitabile și o mai mare echitate în transportul rutier de mărfuri“, arată purtătorul de cuvânt al consiliului de administrație al BGL, Dirk Engelhardt.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut