Votată în noiembrie 2015 de autoritățile europene, inclusiv cu stabilirea unui orar de implementare foarte precis, aplicarea noului regulament UN/ECE R58-03 privind dispozitivele de protecție spate pentru vehicule industriale necesită montarea, de la 1 septembrie 2021, a unor bare de siguranță omologate R58-03, pentru orice vehicul nou înmatriculat. Aceste reglementări modifică în mod deosebit poziționarea faţă de partea din spate a vehiculului și faţă de sol, precum și înălțimea secțiunii transversale a dispozitivului (cu unele excepții).

Noua bară antiîmpănare, deja introdusă în fabricaţie de o mare parte dintre producătorii de vehicule şi de componente, va creşte semnificativ siguranţa pasivă în caz de accident.

Decizia UE vine după un studiu efectuat în Germania, potrivit căruia 60% dintre coliziunile din spate (autoturisme care intră în camioane sau remorci) se soldează cu decese.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare