Sindicatele polițiştilor din Belgia îndeamnă ofițerii să nu emită penalizări pentru încălcări rutiere şi să introducă așa-numita „lună fără amenzi” în perioada 15 decembrie – 15 ianuarie. Potrivit Autoblog.nl, motivul acţiunii este nerespectarea de către guvernul federal a acordului privind creșterea salariilor și schema de concediere a agenților.

Patru sindicate de poliție (VSOA, NSPV, ACV și ACOD) sunt în favoarea acestei acţiuni. Amenzi se vor aplica, însă numai pentru „încălcări care amenință direct securitatea”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al NSPV, Carlo Medo, ofițerii ar trebui să evalueze fiecare situație și, în loc să emită un raport oficial, „să acționeze meticulos în situațiile în care este posibil”. Adică, timp de o lună, încălcări precum folosirea telefonului mobil la volan, nepurtarea centurii de siguranță, mersul pe bicicletă fără lumini sau chiar depăşirea vitezei legale pot rămâne nepedepsite.

Propunerea „O lună fără amenzi” vine împotriva mai multor decizii guvernamentale luate cu privire la cariera polițienească. Anterior, sindicatele au reușit să ajungă la un acord cu guvernul cu privire la un spor de 60 de euro în 2023, însă în acordul bugetar banii în plus urmau să fie repartizați pe trei ani. Adică guvernul și-a încălcat cuvântul.

În plus, guvernul a condiţionat sporul de eliminarea treptată a schemei preferențiale de concediere pentru ofițerii de poliție. De asemenea, agenții belgieni se pot pensiona acum la 58 de ani, însă, începând de anul viitor, această schemă va expira, iar până în 2030 vârsta minimă de pensionare va fi de 63 de ani.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare