Căile Ferate Federale Elvețiene (SBB) revin la unicul acționar al filialei sale de transport de marfă SBB Cargo – compania de stat a răscumpărat cele 35% din acțiuni care fuseseră vândute către Swiss Combi în aprilie 2019, scrie Rail Freight.

SBB Cargo va avea şi un nou CEO, Alexander Muhm, care îl va înlocui pe Désirée Baer. În afară de SBB Cargo, acesta va fi responsabil și de SBB Intermodal, compania însărcinată cu construirea unei rețele de terminale feroviare capilare în Elveția. Potrivit SBB, aceasta este o mișcare care va ajuta la implementarea Suisse Cargo Logistics, parte a planului companiei de a stimula transportul feroviar de marfă.

Prin această mișcare, SBB „dorește să își simplifice structura de management și să se pregătească pentru un posibil sprijin federal pentru traficul cu un singur vagon”, după cum a spus compania într-o notă citată de Rail Freight. Companiile implicate în Swiss Combi au fost Planzer Holding (40%), Camion Transport (40%), Galliker Holding (10%) și Bertschi (10%).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare