Ancheta deschisă de justiția italiană cu privire la condițiile de muncă din compania Grafica Veneta, care a dus la arestarea a unsprezece persoane pentru angajarea ilegală și exploatarea lucrătorilor, a inclus şi zona de logistică. Nu pentru a verifica activitățile de tipărire şi utilizare a ambalajelor, ci pentru a controla condițiile de muncă ale imigranților și mai ales existenţa și tipul contractelor.

Operațiunea a început în dimineața zilei de 27 iulie 2021, când patru sute de carabinieri au descins la zece platforme logistice în diferite locații italiene pentru a efectua verificări și a audia lucrătorii. Fără să furnizeze numele platformelor vizate, anchetatorii au raportat că, pe baza mărturiei a aproximativ 1.500 de muncitori, au constatat 93 de încălcări ale siguranței la locul de muncă, 53 de contracte neconforme și 10 muncitori complet nedeclarați. De asemenea, au sancționat treisprezece companii și au suspendat activitatea altor trei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare