Compania de curierat Cargus implementează în România o nouă soluție de plată fără numerar pentru coletele achitate la livrare (ramburs). Este vorba de plata prin link (Pay by link) în locațiile Ship & Go (de tip PUDO) – o premieră pentru România.

Pe măsură ce infrastructura digitală de pe piața de curierat din România se îmbunătățește, cumpărătorii online se simt tot mai confortabil să plătească în momentul livrării coletului, cu carduri sau dispozitive cu portofele digitale. Clienții din online au cu 70% șanse mai mari să finalizeze o achiziție dacă metoda lor de plată preferată este afișată ca opțiune la finalizarea comenzii.

Plata prin link în locații de tip PUDO (Ship & Go) este o premieră pe piața de curierat din România.

Implementarea Pay by link reprezintă un suport și pentru clienții Cargus – magazine online, în special – care încă nu oferă această opțiune de plată pentru produsele comercializate.

Din acest moment, toate expedierile realizate de Cargus pot include o metodă digitală de acceptare a plății la livrare. Astfel, magazinele online care utilizează serviciile de curierat Cargus nu mai sunt nevoite sa împartă coletele între cele cu și fără ramburs, în funcție de adresa de livrare. Alegând Cargus ca partener logistic, magazinele online au posibilitatea de a crește vânzările, oferindu-le clienților posibilitatea de a utiliza metoda preferată de plată nu doar pentru expedierile la adresă, ci și pentru cele de tip click & collect (70% dintre clienți aleg să finalizeze cumpărăturile online dacă beneficiază de metoda preferată de plată). La acestea se adaugă expedierile avizate și redirecționate către punctele Cargus Ship & Go.

“Consumatorii au devenit tot mai rafinați și așteaptă ca furnizorii de servicii să le pună la dispoziție soluții inovatoare, rapide și sigure. De aceea sunt tot mai interesați de plăți digitale, pe baza unui card contactless sau cu portofel digital, prin aplicații sau link-uri online. Investițiile în tehnologie și în metode de plată electronice – pay by link și PIN on Glass – ne permit să le oferim clienților o experiență mai plăcută şi eficientă în online şi offline. Acum, destinatarii pot ridica direct din rețeaua Ship & GO coletele ramburs, plătind fie când sunt acolo, fie înainte de a ajunge în punctele de colectare”, a declarat Jarosław Śliwa, CEO Cargus.

Pay by link, îi permite destinatarului să decidă momentul potrivit pentru a achita coletul ramburs. Plata electronică pe baza linkului primit pe mail sau SMS poate fi efectuată înainte de a se prezenta în punctul Ship & Go, scurtând, astfel, durata vizitei în punctul Cargus sau exact în momentul ridicării coletului. În cazul achitării coletului prin link, înainte de a ajunge în Ship & GO, suma aferentă este blocată până în momentul preluării coletului. În cazul în care destinatarii aleg sa platească atunci când ajung la Ship & GO sau dacă au rătăcit linkul, operatorul din punctul de ridicare Cargus va genera link-ul de plată și îl va transmite destinatarului pe canalul agreat (email sau SMS).

În acest moment, pay by link este disponibil doar pentru coletele ramburs care ajung în rețeaua Cargus de puncte Ship & Go proprii, urmând ca, în perioada următoare, să fie activă în toată rețeaua de puncte Ship & Go.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare